Translate

zondag 30 augustus 2015

Een nieuw schooljaar...Een nieuw schooljaar... voor Juf voelt het altijd weer alsof het 1 januari is, een nieuw jaar, goede voornemens, de klas uitgestoft en herschikt, nieuwe spullen en hoekjes, oude spullen weg. 

Spannend. Op 1 september zit er weer een groepje kleuters in de klas, kindjes van vorig jaar die nu eerste kleuterklassers zijn, en nieuwe peuters erbij die van de kribbe overstappen naar de school. 
Juf bereidt voor, leest en denkt na, plant en organiseert, loopt de bib plat, trekt naar de kringwinkel en schuimt de rommelmarkten af. 
Elk jaar verandert er iets, elk schooljaar komt er nog iets bij wat er voordien niet was. 
Ja, we gaan weer veel schilderen, kleien, experimenteren met meel en olie en pasta en gekleurde rijst,... We gaan samen speeldeeg maken met lekkere geurtjes en mooie kleurtjes. We zullen weer spelletjes spelen, in de kring, gekke spelletjes, lachspelletjes, zingspelletjes en beweegspelletjes, taal- en telspelletjes,... We hebben nog steeds een hoop scharen, lijm en allerlei papiersoorten om te knippen en te scheuren en te plakken. De auto's en de grote planken om op te rijden zijn er nog, de dieren die ook in de zandbak kunnen, puzzels en leuke boeken om in te kijken of uit voor te lezen.

Maar wat het schooljaar echt gaat brengen, dat weet niemand. Zelfs Juf niet. Zelfs na meer dan 30 jaar niet :-) 
In ons Toverklasje is elke dag immers een avontuur. Wat de dag voordien wat minder liep, vergeten we en we herbeginnen gewoon. Elke ochtend met een nieuwe start. 
We gaan nieuwe thema's en projecten uitproberen, nieuwe liedjes leren, nieuwe spelletjes uitvinden. 
We gaan ons vooral amuseren. Samen. Of af en toe eens alleen. Of met z'n tweeën of een groepje. Leuke dingen doen. Ervoor zorgen dat iedereen elke dag met een glimlach de klas kan binnenwandelen, nieuwsgierig naar wat er komt. Juf doet dat ook. Elke ochtend benieuwd zijn naar wat er die dag allemaal zal gebeuren, gezegd worden, gespeeld worden. Avontuur dus. Elke dag opnieuw. 
Dus voor onszelf maar één grote wens: een mooi nieuw schooljaar vol spannende dagen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten