Translate

Projecten


Schooljaar 2015-2016

Project 'zand en buizen'

Project 'We gaan op berenjacht'

Project 'Eén muisje kan geen optocht zijn' (over sorteren en rijtjes maken en vormen)
Project 'Wolkje' (Eric Carle)Project 'Ik voel, ik wil, ik durf, ik kan...'


Vanaf 7 december tot.... 'Kan ik er ook nog bij?' en 'The mitten'... een 'wantenproject'

Ons Vier Winterfeest komt eraan en dus maken we lichtjes... 

half februari... 'De krijtjes staken', en dus maken we zelf nieuwe!Action painting!Jeugdboekenweek 2016: MonsterboekSchooljaar 2014-2015


Iedereen Zen...Vanaf maandag 20 april tot ... werken we samen met OKB en Juf Sofie rond 'yoga en relaxatie'. We plannen heel veel activiteiten samen, in de klasjes of in de turnzaal, waarbij we met onze adem gaan spelen, met geluiden, met ons lichaam dieren nabootsen, en als summum de Zonnegroet (hopen de juffen... dat zou geweldig zijn!) 
Waarom? Ademen is belangrijk. Je bewust zijn van je adem, maakt je bewuster van je lichaam. Zo kom je beter in contact met je persoonlijke beleving en met je eigen lichaam en de begrenzing daarvan. Daarnaast zijn er al die leuke activiteiten bij yoga en Sherborne, waar je samen leert werken of houdingen perfect na leert bootsen (een leeuw, een kikker, een aapje,...). Het vergt heel wat concentratie en doorzetting. Maar Firdaous bvb neemt regelmatig het yogaboekje dat al lang in de klas ligt en een kussentje en gaat dan allerlei oefeningen doen, in haar eentje, op haar plekje. tussen alle andere spelende kinderen tussen. Helemaal gefocust. Het brengt haar tot rust en tot zichzelf. Zo mooi om te zien is dat!


Tussen krokus en Pasen kozen de kleuters hun eigen project: 'vissen'.Mèt een Toonmoment voor mama's en papa's, oma's en opa's en babyzusjes en -broertjes. Het werd een heel boeiend en vooral heel muzisch project! 
Van maandag 12 januari tot.... De Drie Biggetjes en hun Talenten!


De drie biggetjes! Hopsie houdt geweldig veel van muziek, Topsie is een kei in dansen en Mopsie kan bouwen als de beste. Ieder van hen heeft dus een echt talent. En daarom gaan we in de klas eens kijken welk talent wij zelf hebben. Met het sprookje van De drie biggetjes als rode draad! 
Van maandag 17 november tot vrijdag 28 november staat juf Tessa in onze klas voor haar peuterstage. Ze brengt een mooi boek mee, en groene spulletjes en daar gaat ze allerlei leuke dingen mee doen. 
November 2014:  Na de herfstvakantie ligt er een sprookje op tafel! De kleuters stemden tussen 'de drie biggetjes' en 'Roodkapje' en het laatste won met een grote meerderheid van stemmen. Oktober 2014:  Na een inloopperiode gingen we naar de dierentuin in Antwerpen. Dat werd ons eerste project! 


'Ik ben een luipaard!'Schooljaar 2013-2014


Hier vind je een overzicht van onze projecten.


'Peter en de Wolf'


'Bang Mannetje' (in de Jeugdboekenweek: thema 'Gevaar')


'Ik zie ik zie wat jij niet ziet'


'De kriebelsjaal van Kleine Uil'


Ons grote knutselproject, samen met de ouders.


Paul Klee en Jackson Pollock


Beschouwen


creativiteiteen opdracht volgenmonoprints maken


een kunstwerk je eigen touch gevenSamen-Knap: na het overlijden van meester Jeldert hadden we behoefte aan weer wat tot rust komen na al die emoties, en te zoeken naar 'verbondenheid' en 'steun bij elkaar', een beetje troost en zachtheid, een 'groep' maken van ons klasje. Dus gingen we in de kring aan de slag met 'samen-spelletjes', en zo groeide er uit wat karton en rolletjes en potjes een prachtig gouden kasteel!
Schooljaar 2014-2015

Na wat wennen gingen we op uitstap naar de dierentuin. Om dan een heus dierenproject te beginnen.


En onze deur, die veranderde in een zebra!Geen opmerkingen:

Een reactie posten