Translate

zondag 28 februari 2016

Een vlieg in de klas... wat er tussendoor allemaal gebeurde de voorbije twee weken


We vierden Aarons' vierde verjaardag en ondertussen werd er vooral heel veel met papier gewerkt, op allerlei manieren. Lola is dol op boeken maken, Zana en Ethan knutselden slingers, er werd gekleurd, geknipt, geplakt,... 

Juf haalde de witte en rode bonen nog eens uit de kast en dat was ook weer een hitje. Probeer maar eens met een wasknijper een boontje uit een bak te vissen! 
De grote dierenpuzzel is de meest geliefde in de klas. Niet alleen om hem te maken, maar ook om te kijken wie even lang is, of langer of kleiner :-)

Aaron toonde zijn inventiviteit: een blad papier, waar hij strepen naast elkaar op tekende en die dan uitknipte, om ze nadien weer bij elkaar te kleven.Ook Britney begon met 'boeken maken'!


en Lola schilderde een meisje met gouden haren


Ondertussen dagen de kleuters zichzelf en elkaar uit om te balanceren op de zitbobijnen!en hier maakten we een heel speciale kleurtekening: iedereen een kleur, één of twee stukjes inkleuren, je papier doorgeven aan degene naast je, en dan weer kleuren, tot de hele bloem klaar was. Een staaltje van samenwerking!

en ons thema in gedachten had Juf natuurlijk allerlei soorten krijtjes mee naar de klas, waaronder superleuke oliepastels, die heel zacht zijn en dus hele mooie kleuren geven.


En Zana? Die speelde plots weer Nicky, het jongetje uit 'The Mitten', een verhaal van voor de kerstvakantie. Ze speelde haar rol fantastisch goed, met zinnetjes als 'oei, mijn want is gevallen!' :-)

en op de laatste vrijdag hadden we na de workshop in de VK nog wat tijd om te kleuren, om de krijtjes met krijtjes te kleuren ;-) . En ja, alweer werden er boeken gemaakt, door vier of vijf papieren aan elkaar te plakken. 


Adam neemt afscheid van ons klasje, we mochten hem drie weken bij ons hebben, maar nu verhuist hij naar het verre Limburg. Maar niet alvorens nog een dik pak prenten vol te kleuren!En dan was er nog dit...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten