Translate

dinsdag 13 augustus 2013

Er werd al wat werk verzet...

Een apart hoekje in de klas, dat lijkt wel leuk. Met een tafeltje, de lichtbak, twee stoelen, en een kast met wat speelgoed voor net een paar kindjes. Een rustig hoekje, ook. Om af en toe eens alleen of met z'n tweetjes te spelen, een beetje afgezonderd van de rest van de klas. Leuk voor onze eerstekleuterklassertjes om daar eens wat uitdagender activiteitjes te doen, alleen of samen met juf of een andere kleuter. 

De poppenhoek is intussen ook zo goed als klaar. Het keukentje van Mila haar mémé staat er nog steeds! We gaan nog heelwat kunnen koken dit schooljaar. Er moeten alleen nog één of twee kastjes bij, zodat we ons materiaal goed kunnen opruimen. Juf heeft daarvoor speciaal bakken gekocht waar je het speelgoed doorheen kan zien. Zo worden opruimen en kiezen een stuk gemakkelijker. Dat geldt trouwens voor de hele klas.


En we hebben een superzonnige kring dit jaar. Alle bobijntjes kregen een mooi fris kleurtje, en we zullen dus onze klasvergaderingen verder kunnen zetten. Voor de mama's en papa's: een klasvergadering is het moment waarop iemand iets heel bijzonders wil zeggen of vertellen of vragen aan iedereen, en dan roepen we iedereen samen in de kring. Dan wordt er gepraat en gediscussiëerd, tot iedereen het gevoel heeft dat het 'klaar' is.



De boekenhoek is erg belangrijk. Die zat vorig schooljaar in de kringhoek bij, maar dit jaar heeft juf Kris gekozen voor een aparte hoek. Nu ziet het er nog wat leeg en saai uit, maar er komen nog kussentjes, en boekjes en ook de knuffels mogen mee de boekenhoek in. Aan de muur komen leuke prenten uit verhalen die we hebben verteld, kortom het wordt vast een heel gezellig hoekje.


Alle boeken uit de grote kast in onze oude klas zitten nu in een groot rek, in de berging waar ook de bedjes komen. Er komt nog een rek bij, want juf heeft wel heel veel boeken.


Kijk maar, die moeten er ook nog allemaal bij!



Er is dus al heel veel werk verzet. De rest is voor de volgende dagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten