Translate

zaterdag 17 augustus 2013

Ons nieuwe Toverklasje


Zo begon het: een klas vol dozen en overal materiaal en juf een beetje in paniek over 'waar moet ik daar allemaal mee naartoe?' 


Maar na tien dagen goed doorwerken, ziet ons Toverklasje er al stukken beter uit (nog wat saai, want nog geen kindjes en veel te 'clean' naar de goesting van de juf, maar daar zal rap verandering in komen eens we weer gestart zijn :-) !) . In elk geval is de chaos opgeruimd en staat alles netjes in kasten, rekken, stevige dozen en boxen,...


Onze grote werktafel is gebleven, er komt alleen nog een nieuw tafelkleed op want dit groene is eigenlijk hier en daar gescheurd (dat zie je niet op de foto ;-) ). De kast staat al klaar met tekengerief, en in de dozen komen allerlei soorten papier, want onze oudsten moeten ook aan hun trekken komen in de eerste kleuterklas. We gaan dus verder knutselen en volop werken met leuke papiertjes en knipsels, collages maken, allemaal nieuwe dingen uitproberen.


Vorig schooljaar was dit onze tafel voor de plasticine, maar ook de dieren en de houten blokken zaten in de rode bakken. Nu wordt dit onze KNOEIPOTTENHOEK! We gaan er voluit experimenteren met zand, water, steentjes, olie en meel, schuim, scheerschuim, zout en maïzena, ... het wordt een knoeiboeltje, zeker en vast, maar in grotemensentermen: 'scheikunde en fysica'!


Onze poppenhoek heeft nieuwe kastjes, met meer plaats om het speelgoed goed op te bergen. Ziet er ook nog wat saai uit nu, maar de verkleedspullen en knuffels en... liggen nog bij juf thuis. Alles is immers gewassen en geurt heerlijk. De poppenhoek lijkt nu klein, maar in het midden van de klas is er een grote open ruimte en elke hoek kan dus uitbreiden,... 



De kring stond al op de foto, maar ik zet hem er toch nog maar eens bij. Vind hem zelf zo leuk :-) . Bovendien staat er een nieuw en beter rek in plaats van het blauwe rekje dat er eerst was. Onze Kamishibai staat erin, de speeldobbelsteen,... En als we met de kring klaar zijn, kunnen de bobijnen opzij en is er weer meer ruimte om te spelen.


Naast de kring is er ons knusse boekenhoekje. Het groene kussen is gewassen (was echt wel heel vies geworden!) en tegen jullie eerste bezoek liggen er boekjes in de kast.


Dit was ook al klaar bij het vorige bericht: onze puzzel- en spelletjestafel. Nu zie je het een beetje netter, met het tafelkleed en de stoelen :-)


En wie nog niet genoeg plaats vindt in de klas, kan een tapijtje nemen uit de oranje bak, en ergens in de klas een plekje zoeken om te gaan spelen met een bak blokken, de dieren, de trein, een spelletje,... Gewoon nadien netjes oprollen en weer in de bak.


Ons 'aparte hoekje' hadden jullie ook al gezien. Onder de tafel staat de lichtbak! Een ideaal plekje om hem te zetten en hier gaan we zeker en vast veel plezier aan beleven. In dit hoekje komt vooral materiaal voor de eerste kleuterklassers, maar het is open voor iedereen natuurlijk.


Mama Liselot had al een leuk idee voor de vloer van onze bouwhoek, en juf heeft ook de planken en rollen erbij gehaald. De grote bouwblokken zijn gehalveerd, want in de bakken in de kast komen ook allerlei andere soorten materiaal om mee te bouwen (stevige rollen, kleine plankjes, ...).



En zo ziet de klas er van bovenaan uit!





Ziezo, ons nieuwe Toverklasje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten