Translate

zondag 12 januari 2014

Een nieuw trimester, een nieuw project


Wat al dadelijk opviel was de wol natuurlijk! In onze knoeibakken lag geen speeldeeg of geen zeep of waterparels of zand, maar wol, bollen en bollen wol. En sjaaltjes. Vreemd, vreemd. Maar Viktor vond het wel leuk en ging in zijn eentje al snel eens uittesten wat hij daar allemaal mee kon doen...



Er waren ook kleurprenten, met uilen erop. Die vielen ook wel in de smaak.




Viktor ging redelijk 'total los' :-)




En toen snapten we waarom al dat nieuwe materiaal in de klas lag: juf had een nieuw boek mee, over 'De kriebelsjaal van kleine Uil'. Mooi mooi!








De sjaaltjes werden erbij gehaald: kriebelden die oranje sjaaltjes echt wel? Ja juf, dat kriebelt! Want dat is oranje! :-)



Juf had ook een lange oranje sjaal en een mooie uil meegebracht. Dus knoopten we met zo ongeveer iedereen samen de sjaal om Uiltjes' nek... die vond dat nogal kriebelig, maar het moest van zijn mama...





En na de speeltijd gingen we verder onderzoeken. Ondertussen kwam ons atelier op gang: op maandag en vrijdag tussen 10u30 en 11u30 gaat de deur tussen de twee klasjes open en kunnen we bij elkaar gaan kiezen en spelen. Maandag was het de eerste keer! Spannend, ook voor de juffen!



We knutselden uiltjes, te starten van een banaal kartonnen bord, maar met een heus stappenplan! Niet iedereen kreeg dezelfde opdracht, want een beetje variatie is veel leuker. Dus wie zijn uiltje bij juf Nele maakte, heeft een heel andere dan wie bij juf Kris heeft gewerkt.




En ondertussen experimenteerde viktor verder: hij had gevonden dat je met de bol wol helemaal rondom de tafel kan lopen, en dat die dan blijft hangen en helemaal afrolt!




Er werd duchtig verder gekleurd en Suzanne begon al aan haar tweede !!!! uiltje, terwijl de stoere gasten van onze klas, mijn vier musketiers, samen bollen wol gingen afrollen ... redelijk hilarisch om te zien!


Ibrahim keek er nog wat naar... wat is dat hier voor een gekke bende????


En Loutje was weer prinses, die telefoneerde naar de koning denk ik...



Kijk, pas maandag 11 uur en onze nieuwe tweeling ontdooit al! Joepie!




Lexie, Aiman, Mila, Viou en Norah vonden het heel leuk om een tijdje in het Kabouterklasje te spelen.



En Juliette en Sari kwamen in het Toverklasje met de douche spelen en de poppen wassen.



Kijk: het resultaat van Viktor en de bende: onze hele tafel ingewikkeld in de wol!



Ook Fehmi kwam nu eens bij ons met de auto's spelen en de broertjes begonnen te poetsen :-)



En tussendoor kleurden en tekenden er weer andere kleuters de buik en de veren van hun uiltje. Mayssa en Firdaous... goed bezig!!!



Vol ernst en doorzetting werd er gepuzzeld... Op een uur tijd is er al ontzettend veel gebeurd.




Viktor ging in het Kabouterklasje tonen hoe het moest met die wol en die bak en dat ronddraaien. Uitleg van de specialist ter zake!




En toen ruimden we op en maakten we het stil voor Tik Tak. Deze week was het de beurt aan juf Kris. Ze toverde een uiltje in een bos, en van een heel korte sjaal maakte ze plots... hokus pokus een lange sjaal! Alleen juf Kris kan dat natuurlijk!





Maandagnamiddag is het Schrijfdansuurtje. Deze keer schreven en voelden we rare trapjes, die we met onze vingers moesten volgen van beneden naar boven en omgekeerd, op de tonen van de muziek. De trapjes waren gemaakt van schuurpapier, dus het voelde ook wel wat kriebelig en raar.




En toen gingen we nog even spelen. Angel kapte juf Nele, de drie meisjes werden prinsesjes met blinkende rokjes en poseerden als echte modellen en Angel werd dan weer mooi gemaakt door juf Nele met twee grappige sjaaltjes rond haar staartjes.




En toen was de dag op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten