Translate

zondag 27 december 2015

'Kan ik er ook nog bij?' - een klasoverschrijdend project


Sinterklaas bracht ons een nieuw boek mee, en dus hadden we meteen een leuk project, samen met de kleuters van Juf Sofie en Molenbos. 
We gingen op zoek naar wanten, en begonnen volop te knutselen in de klas. Eerst mooi versierde wanten (we moesten wat opwarmen, nietwaar?)met tussendoor een spelletje 'hoeveel wanten lang ben jij?'


Juf Sofie en Juf speelden poppenspel, over het verhaal. Met een wolf ipv een vos (bij gebrek aan... ;-) ) maar daarom niet minder leuk natuurlijk (al zeggen we het zelf).


Ons enthousiaste en zeer betrokken publiek!

waarna de zusjes Cattebeke ons trakteerden op een waar winterliedje 'Schaapje schaapje, heb je zwarte wol?'


Ondertussen pronkten de versierde wanten aan de draden en takken in de klas.en gingen we een stapje verder: samen met Molenbos knutselen, maskers maken, dierenpoppen maken,... Leuk!
Tussen al dat knutselen en frutselen door gingen we ook een feestje bouwen voor de oma's en opa's! Samen met het Kabouterklasje en het Drakenklasje, eerst samen wat lekkers klaarmaken en nadien ons eerste toneelstuk!
En toen dat ook weer voorbij was, gingen we gewoon weer verder met onze wanten. Hopelijk wordt januari eindelijk lekker koud, zodat we ze ook echt kunnen dragen, en krijgen we een laagje sneeuw, want we houden nog niet op: Juf heeft nog een heus Ukraïns sprookje achter de hand...Oh ja, bijna vergeten: die twee meiden van Molenbos maakten een prachtige Kamishibai-vertelling over 'Kan ik er ook nog bij?', met stemmetjes, gebaartjes, alles erop en eraan! Super!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten