Translate

zaterdag 14 september 2013

Ballen en ballonnen stempelen


Dinsdag gingen we stempelen, met onze ronde sponsjes. Drie kleurtjes waren ruimschoots genoeg om prachtige werkjes tevoorschijn te toveren. 




Wie goed kijkt, ziet een duidelijk verschil tussen wat oudere en wat jongere kleuters. Ieder werkt op zijn niveau, naar zijn kunnen en naar zijn inspiratie. Maar plezier hebben ze allemaal en de concentratie is ontzettend hoog.


Er zijn er ook die enkel willen kijken naar wat de anderen doen. Aisha is nieuw in de klas maar ze geniet van alles wat de kleuters doen, al doet ze nog niet alles mee. Ze leert op haar eigen manier, al observerend.


De ene wil mooie rondjes stempelen, de andere vindt het geweldig om grote ballen of vlekken te maken. Alles is okee, als het maar leuk blijft en we ondertussen ook iets bijleren, al beseffen de kleuters dat zelf niet natuurlijk. En dat is juist het mooie eraan. Zoveel leren terwijl je zoveel geniet.


Onze oudsten, dat is duidelijk, die hebben dit al vaker gedaan. Ze kregen vorig jaar al ruimschoots de kans om veel te experimenteren met de kleuren, en leerden ook mengen. En ondertussen hebben ze ook gemerkt dat ze 'iets' kunnen maken, iets wat ze kunnen benoemen, zoals Mila die een octopus stempelt en schildert, in een kleurige oceaan!



En norah maakt een woestijn. Waar ze nadien met blauw allemaal andere lijnen en vakken in vol stempelt en kijk, het worden groene stippen! 


Ook Bilal experimenteert nog volop. Hij houdt het bij rood en maakt daar een heel blad mee vol, en keifier op wat hij gemaakt heeft nadien.


De woestijn van Norah, en eronder de octopus van Mila...








Ook voor Suzanne is het nog nieuw, in elk geval in ons klasje. Ze werkt heel precies en heel geconcentreerd, kleurtjes bij kleurtje, mooi mooi!



Even overschouwen... 



Gewoonweg prachtig toch! En daar is ook Viktor, die het vooral super vindt om met twee, drie stempels tegelijk op zijn blad te werken, en nieuwe kleuren uit te vinden. Je ziet het niet op de foto's maar op de duur was hij superenthousiast omdat hij 'bruin' had gemaakt :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten