Translate

zondag 29 september 2013

Ons stippen en strepen - project... de start...

Maandag... Juf heeft haar hoofd vol ideeën en een paar reuzegrote tassen mee naar school vol spullen met stippen en strepen. De kleuters vonden het de week voordien immers zo leuk om dikke stippen te stempelen met hun ballon, ze beginnen meer en meer cirkels en kopvoeters te tekenen,... dus voila, ver moest ik niet zoeken naar inspiratie voor ons nieuwe project. En merci aan al die mama's en papa's die al dadelijk heel wat materiaal mee gaven naar de klas!

We startten met het klaarmaken van onze 'water beads'... ik zag de oogjes van de kleuters van vorig jaar al stralen en ze wisten me precies te vertellen waar die pareltjes vandaan kwam (uit Amejika!!!) en hoe we ze moesten 'prepareren'. Dus de parels in een grote bak, flesjes water vullen, bekertjes vullen, in de bak gieten en NIET aankomen! Dat wisten ze nog goed: de parels moesten eerst groeien! Dat proces zagen we gebeuren doorheen de dag, en af en toe stonden er kinderen te kijken naar hoe dik de parels al waren.


In de grote blauwe zandbak lagen heelwat 'stippen en strepen' in de vorm van wattenballetjes, pijpenragers, potjes om te vullen die ook al stippen en strepen hadden.


En om de dag te beginnen vertelde juf het stippenboek waarbij de kleuters allerlei opdrachten moesten uitvoeren (duw met je vinger op de gele stip, schud het boek door elkaar, klap in je handen,...) zodat het verhaal verder kon... heeeeel leuk!


Onze Carlos had die dag zelf een boekje mee, over pinocchio en hij ging net als juf op twee bobijntjes zitten en vertellen aan de vrienden. Een echte meester!



Ondertussen groeiden de waterparels...


Maar er was nog meer: juf had ook pasta mee, zoiets als macaroni maar dan groter, en rijst die door het gat in de pasta heen kon stromen (leuk!), wat vorkjes en lepels en potjes erbij en Lexie was al direkt bezig.


Voor onze huishoek had Mila een mooi tafelkleed vol stippen mee, en werden er ook rietjes met strepen op gebruikt, en doosjes met stippen en strepen om vanalles in klaar te maken.






Aicha en Emin amuseren zich met pasta en rijst, terwijl de parels alweer wat groter zijn geworden en we de kleuren al beginnen te zien.





In de huishoek wordt druk geëxperimenteerd met rietjes in theepotten en in de voelbak stoppen Lexie en Viktor in elke opening een wattenballetje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten